Katera vrsta mesa vam je daleč najljubša. Med drugim bo večina med vami zagotovo omenila tudi piščanca. Skorajda je ni osebe, ki ne bi rada uživala tovrstnega mesa. Seveda so pri tem izvzeti vsi tisti, ki mesa tako ali drugače ne uživajo.
Na sploh je piščanec svojo priljubljenost zaslužil tudi s tem, ker se ga lahko pripravi na tako različne načine. Daleč najbolj priljubljeni pa so zagotovo piščančji zrezki, ki se jih prav tako da pripraviti na najrazličnejše načine.
Zrezki iz piščanca z manj kalorijami
Pri uživanju hrane ste številni izjemno pozorni tudi na kalorije. Nekateri jih celo vsakodnevno preštevate in si ne dovolite, da bi jih na kakršne koli način prekoračili. V tem primeru zagotovo za vas niso najbolj dobrodošla izbira ocvrti ali pa pohani piščančji zrezki. Precej raje si pripravljate takšne bolj puste ali pa v kakšni precej bolj zdravi omaki.
Če torej pazite na kalorije oziroma na telesno težo, potem so lahko pusti piščančji zrezki povsem primerna izbira za vas. Lahko pa jih vsaj malce bolj začinite, da bodo bolj okusni ali pa poleg pripravite kakšno bolj bogato solato.
Zrezki iz piščanca z nekoliko več kalorijami
Po drugi strani pa so pohani piščančji zrezki za številne prava poslastica. Ko uživajo tako okusno jed, niti ne razmišljajo o tem, koliko kalorij so zaužili. Seveda verjetno takšne hrane ne uživajo prav vsak dan, zatorej ni prav nič narobe.
Enako okusni so tudi zrezki iz piščanca, ki jih povaljamo samo v jajcu, mleku ter moki. Takšno jed nadvse obožujejo tudi mlajši otroci.
Kombinacija piščančjih zrezkov s prilogami
Katero prilogo pa se najbolj splača uporabiti, ko krožnik krasijo ravno piščančji zrezki? Zagotovo sta finalista krompir ter riž. Prav tako se odlično obnese kuhana ali pa pražena zelenjava. Bistveno pa je, da k mesu dodate nekaj, kar vam je okusno, obenem pa ne preveč nezdravo.